Αποτελώντας κομμάτι του modern movement, το Σκανδιναβικό design παρουσίασε ένα δημοφιλές και μινιμαλιστικό look στο πεδίο της εσωτερικής διακόσμησης το οποίο διαρκεί ακόμα και σήμερα. Με χαρακτηριστικό τα απαλά περιγράμματα, τα παιχνιδιάρικα χρώματα έμφασης και τα ισορροπημένα υλικά οργανικά και μηχανής, τα Σκανδιναβικά έπιπλα είναι απλά μοντέρνα και λειτουργικά.

Οι προτάσεις στην ένδυση τέτοιων χώρων με χαλιά είναι πολλές. Χαλιά ζεστά από μαλλί πεπιεσμένο στη μορφή τσόχας, μινιμαλιστικά μονόχρωμα χαλιά, ακόμα και μοντέρνου σχεδιασμού χειροποίητα υφαντά και κιλίμια… Οι επιλογές είναι όντως πολλές, η τελική επιλογή δική σας.

Πλεκτά ολόμαλλα χειροποίητα χαλιά
Μοντέρνα χειροποίητα χαλιά από πεπιεσμένο μαλλί(felt)
Μοντέρνα χειροποίητα χαλιά από πεπιεσμένο μαλλί(felt)
Μοντέρνα χειροποίητα κιλίμια από φυτικό μετάξι(bamboo silk)
[rev_slider_vc alias=”basket-weave-rugs”]

 Πολλά Σκανδιναβικά designs χαρακτηρίζονται από ρευστές γραμμές και εστιάζουν στην αναλογία των αντικειμένων. Μία συντριπτική πλειοψηφία των Scandinavian interiors χρησιμοποιούν τους τόνους του λευκού και του γκρι ως χρώματα βάσης.

Έχοντας ως βάση τα χρώματα του γκρι ουρανού και του πάγου, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κομμάτι με χρώμα έμφασης όπως turquoise, mauve ή peach.