Το industrial style είναι δημοφιλές για τη διακόσμηση παλαιών βιομηχανικών και βιοτεχνικών κτιρίων τα οποία μετατράπηκαν σε κατοικήσιμους χώρους, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείται και στα παραδοσιακά διαμερίσματα και σπίτια. Αυτό το οποίο χρειάζεται για το συγκεκριμένο στυλ είναι να δημιουργήσετε την αίσθηση της τραχείας και αδούλευτης επιφάνειας και υλικών τα οποία υπαινίσσονται ένα βιομηχανικό παρελθόν.

Η απόλυτη πρόταση χαλιών για χώρους με industrial style είναι είναι τα reclaimed και overdyed χαλιά κυρίως στη μορφή patchwork. Τα χαλιά αυτά έχουν ξεφαβεί και επαναβαφτεί, είναι τεχνικώς παλαιωμένα και δένουν άψογα με κάθε χώρο που αποπνέει βιομηχανικό στυλ.

Μεταλλικό Στοιχείο

Ημιτελές Ξύλο

Εκτεθειμένο Τούβλο

Εκτεθειμένο Τσιμέντο

Χειροποίητα χαλιά patchwork σε φυσικές αποχρώσεις
Μοντέρνα χειροποίητα χαλιά patchwork
Μοντέρνα χειροποίητα χαλιά patchwork
Μοντέρνα χειροποίητα χαλιά patchwork

Ο πιο απλός τρόπος είναι να αφήσετε κάποιους τοίχους ή επιφάνειες ημιτελείς. Εκτός από τα τραχέα μεταλλικά στοιχεία, τα οποία συνθέτουν μία industrial ατμόσφαιρα, ψάχνετε για παλιά βιομηχανικά στην όψη αντικείμενα φτιαγμένα από ατσάλι, μέταλλο ή ξύλο, κατά προτίμηση διασωσμένα ανακυκλωμένα ή φθαρμένα.

Χρωματικά βρίσκεστε ανάμεσα σε ουδέτερους τόνους του τσιμεντένιου γκρι μιξαρισμένους με λευκό το οποίο θα αποδώσει το εύθραυστο, το καθαρό.